As we speak #1

Deze rubriek is volledig geript van Tales from the Crib, maar Kelly zegt dat het mag, dus 🙂 In ‘as we speak’, vertel ik gewoon enkele dingetjes over wat ik momenteel lees, luister, eet, ervaar, enzovoort. Dingen die ik wil vertellen, die me bezighouden, maar geen hele blogpost kunnen vullen. Let’s go.

 • lezen: ‘Het smelt’ van Lize Split. De volledige lezende wereldbevolking is er helemaal gek op. Ik weet het nog niet zo goed. Ja, het is mooi geschreven, ja de zinnen zijn fantastisch geconstrueerd, ja het is ‘herkenbaar’, om dat woord nog maar eens te gebruiken. Maar ik ben toch niet overdonderd. Sorry. Ik mis precies een verhaal. Het ligt niet aan jou, Lize, het ligt aan mij. De zin om te lezen is terug. Heel blij mee! Als er iemand nog tips heeft, shoot!
 • proberen om: genoeg te slapen. Mijn fitbit duwt me met de neus op de feiten. Ik slaap gewoon te weinig. Ik kan het niet op Norahtje steken. Dat schaapke slaapt de meeste nachten  het klokje rond. Maar ik kruip gewoon te laat in mijn bed. Er is zoveel te doen na acht uur als je na maanden gehuil opeens je avonden terug hebt. Wat lezen, bloggen, strijken, knuffelen met het ventje, … Ik ga mezelf echt verplichten om tegen 21.30 uur naar boven te gaan, zodat mijn snaveltje zwijgt en mijn oogjes stoppen met lezen tegen 22 uur.

IMG_7152

 • genieten van: de dochter. Wat is het toch een lief en koddig patatje. Soms ook wel een dul spook hoor. Ze kan in 1 seconde van happy naar woedend gaan. Maar over het algemeen kunnen we echt niet klagen. Waar mijn hart echt van gaat smelten? Als ze knuffels komt geven en natte zoenen geeft. Ik wist niet dat ik zo week kon worden vanbinnen. ❤
 • kijken: naar niet veel eigenlijk. Het EK is in volle gang en braaf volgzaam vrouwke dat ik ben, laat ik Jeff daar ongelimiteerd naar kijken. Af en toe zwaait Norah eens met een dvd van Bumba, Hopla en consoorten waardoor het grasveld plaats maakt voor ander hersenloos geneuzel. Het enige waar ik consequent naar kijk is ‘Thuis’, mijn guilty pleasure. Nog 1 week en dan is het alweer de seizoensfinale. 😦 Het zwarte gat na 20 uur, daar probeer ik nog niet aan te denken.

IMG_7150

 • me verheugen op: de reis naar Frankrijk deze zomer. De lijstjes zijn in volle aanleg, er is al een mooie flatterende bikini gekocht (Prima Donna, strontediere maar superschoon) en er is een date gepland met onze reisgenootjes om het een en het ander af te spreken. Laat de voorpret beginnen!!

IMG_7141

 • sporten: Het lopen gaat goed! Les 26 is achter de rug. Nog 4 lesjes en de reeks van 0 tot 5 kilometer van Start to Run is voltooid! Preus lik veertig, moat. Volgens de letters van de wet moet je 3 keer per week lopen, maar daar geraak ik meestal niet, door onregelmatige uren van de Jeff en het ontbreken van de goesting op sommige dagen. Dat probeer ik te compenseren door af en toe een uurtje Zumba of Salsa Power voor de afwisseling. Over Power gesproken, maandag overwin ik mijn angst voor krachttraining en ga ik met twee leuke collega’s naar de fitness om het krachthok in te palmen. De laatste keer dat ik krachttraining probeerde, was ik bijna mijn arm kwijt omdat ik een toestel verkeerd gebruikte. Maar dankzij mijn lieve collega’s zal ik mijn vrees wel overwinnen, ben er zeker van.
 • op zoek naar: een leuke verjaardagskalender. Tot mijn scha en schande vergeet ik veel te vaak verjaardagen. Ik vind het zelf zo leuk om een kaartje te krijgen, dat ik meer werk wil maken van kaartjes schrijven voor hen die me lief zijn. Dankzij Facebook zie ik sommige verjaardagen nog op de valreep. Maar zo’n digitaal wensje met een gek figuurtje is toch niet hetzelfde als een zelfgeschreven kaartje. Iemand tips voor een mooie verjaardagskalender?

IMG_6154

Advertenties

7 gedachtes over “As we speak #1

 1. ‘Het smelt’ staat anders hoog op mijn ‘te lezen’ lijstje. Ik heb wel veel zin om te lezen, maar het komt er echt niet van. Ik heb sinds Nathan geboren is volgens mij 1 boek helemaal uitgelezen en daar heb ik echt lang over gedaan. Wanneer lees jij? Ik hoop tijdens de vakantie wat gebruik te kunnen maken van de Nathandutjes om nog wat te kunnen lezen. Nu is dat schoolwerktijd. 🙂 Mijn plan: eens wat klassiekers lezen: ‘To Kill a Mockingbird’, ‘Geheime kamers’,… Af en toe sla ik iets op op mijn Pinterest: https://www.pinterest.com/dorienbolckmans/boeken/ of via Goodreads (wel een leuke app voor boekenliefhebbers).

  Like

  1. Ik ben ook nog maar pas herbegonnen, het is inderdaad niet makkelijk om tijd te vinden om te lezen. Ik lees graag in de trein of in de auto (als Jeff rijdt uiteraard 😊). Ik heb ook goodreads, we kunnen vriendjes worden? Ik zal zeker ook eens gaan kijken naar je pinterest 🙂

   Like

 2. Na honderden reviews en aanbevelingen ben ik ook benieuwd naar ‘Het Smelt’, maar ik weet het niet zo goed…
  Ik kocht enkele maanden geleden een verjaardagskalender van Eva Mouton. Ligt nog altijd – wel al ingevuld! – op mijn bureau, tot ik eens iemand kan vragen ‘m op te hangen. ’t Is een mooi, en ook grappig exemplaar, en hij komt in onze wc te hangen 🙂

  Like

 3. Ik had hele hoge verwachtingen van ‘Het Smelt’ maar vond er niets aan 😦 Super dat het lopen goed gaat. Ik ben ook opnieuw gestart met Start to run en probeer drie keer in de week te gaan joggen maar dat lukt ook hier niet altijd hoor. Die seizoensfinale van Thuis daar ben ik toch ook wel benieuwd naar 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s