Gekke dingen die ik meemaakte tijdens het lopen

Ik heb al een hele ‘loopcarrière’ achter de rug. Al sinds mijn unieftijd loop ik met wisselend succes tussen de 5 en de 20 kilometer. Sinds een tijdje ben ik opnieuw bezig met Start to run. Ik heb dus al heel wat kilometertjes afgemaald en ik zou Julie niet zijn als ik daarmee geen gekke stoten tegenkwam.

 • Ooit liep ik de 10 kilometer van Gent samen met een vriendin. Alles verliep goed, we liepen goed naast elkaar in hetzelfde tempo. Tot ik  plots heel erg moest plassen. Was het dat ene sportdrankje te veel of toch de zenuwen? Ik forceerde mezelf om er niet aan te denken. Maar dat lukte natuurlijk niet. Ik probeerde één of ander parkje in het vizier te krijgen waar ik eventueel in de bosjes zou kunnen duiken. Maar er was heel erg veel volk overal.. Paniek! Zo kon ik niet verder lopen! Uiteindelijk klampte ik een meneertje aan die duidelijk voor zijn eigen deurgat stond. De nood was duidelijk te zien op mijn gezicht, want op mijn vraag of ik naar de wc mocht, antwoordde hij: ‘Ma natuurlijk meiske’. Ik passeerde 5 kamertjes. Ongeveer in kamertje 3 zat een oud mevrouwtje in een stoel, wuifde haar gedag en na het openen van een accordeondeur …eindelijk! De wc! De opluchting! 🙂 Ben die meneer nog altijd dankbaar. En mijn vriendin? Die verstond er niets van dat ik opeens verdwenen was. Ik liep de wedstrijd trouwens gewoon verder uit.
 • Toen ik trainde voor de 10 miles, liep ik vaak langs de watersportbaan in Gent. Op een keer was ik goed bezig, ik liep in een goed tempootje. Maar opeens schoot één bandje van mijn sportbeha los! Die had van die verstelbare bandjes met een sluiting op de rug. Niet erg comfortabel om zo te blijven verder lopen met 1 losse boobie… Badend in het zweet en boos omdat ik mijn training moest onderbreken, stopte ik langs de kant van de weg. Ik verschuilde me achter een muurtje, trok haastig mijn truitje uit, mijn sportbeha,…wat niet zo goed lukte omdat ik plakte van het zweet en zo snel mogelijk verder wilde lopen. En als top of the bill cirkelde er op het moment dat ik daar halfnaakt stond een helikopter boven mijn hoofd! Aaargh!
 • Lopen werkt op de darmen. Dat mocht ik eens ondervinden tijdens een loopsessie in het bosje van Oostende in het gezelschap van een collega. Ik klapte dubbel van de pijn en moest echt NU naar de grote wc. Ik kon nog net op tijd het Serruysziekenhuis binnenlopen. 🙂 Gênant! Maar eigenlijk ook wel een beetje funny. Ik heb het in elk geval nog lang mogen horen.
 • Enkele jaren geleden liep ik vaak op zondagmorgen met mijn nicht in het bos van Ardooie. Dit vind ik, naast de zeedijk, één van de leukste plekken om te lopen. Minder leuk was die keer dat ik daar in het bos werd achtervolgd door een megagrote gans! Echt, in mijn herinneringen was dat beest minstens anderhalve meter groot. En maar ‘kwèèè kwèèèè’ achter me aan lopen. Haha, het was best scary, maar goed voor mijn gemiddelde snelheid 🙂

Hebben jullie grappige verhalen van tijdens het lopen?

IMG_6149

Advertenties

3 gedachtes over “Gekke dingen die ik meemaakte tijdens het lopen

 1. Grappige post 🙂 Dat van dat plassen en darmproblemen tijdens het lopen is herkenbaar hoor. Toen ik trainde voor de 20km van Brussel liep ik bewust een stukje door het bos zodat ik een plaspauze kon inlassen. En die dag zelf ben ik ook wel de bosjes ingedoken 😉 Toen we net verhuisd waren heb ik trouwens tijdens een van mijn eerste loopjes mijn lief moeten bellen: gps op mijn telefoon werkte niet en ik wist helemaal niet meer waar ik was en vond de weg naar huis ook niet meer. Iets waar we nu nog hartelijk om lachen 🙂

  Like

   1. Valt te zien wat je verstaat onder redden 🙂 Op basis van een zeer cryptische omschrijving van mij (“ik zie rondom mij bossen en een kerkje”) heeft hij me terug naar de juiste weg kunnen gidsen. Bleek dat ik eigenlijk niet zo ver van huis was dus heb dat laatste stukje dan nog eventjes gejogd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s