Favoriete nieuwe blogs

Ik vertelde eerder al over mijn all-time favorite blogs, de gevestigde waarden zeg maar. Maar door blogs te lezen en ook door zelf te bloggen, ontdekte ik nog een heel nieuw nog-te-ontginnen bloglandschap. Voordien las ik vooral blogs afkomstig van onze kaasminnende noorderburen, maar hoezee, er zijn ook Vlaamsche bloggers die méér dan het lezen waard zijn. Ik zal zelfs meer zeggen: waar sommige Nederlanders – zeker niet allemaal – zich wat vergalopperen met advertorials, lijken onze Vlaamse zusters zich meer met de voetjes op de grond te bevinden. De herkenbaarheid is groter, en dat maakt het super leuk. ‘Herkenbaarheid’ is trouwens waarschijnlijk het meest gebruikte woord van dit blogje. Hier komen ze!

 • Eerst en vooral Sofinesse. Ik twijfelde bij het schrijven van mijn vorig stukje of die nu bij mijn gevestigde waarden, dan wel bij de laatste ontdekkingen hoort. Hij valt er een beetje tussenin. Ik volg haar al een hele tijd, maar net iets minder lang dan Misslipgloss en consoorten. Maar blijven doet-ie zeker! Sofie heeft 2 zoontjes, werkt voor de radio en worstelt soms een beetje met het evenwicht tussen beide. Haar stukjes doen me vaak nadenken en lokken ook vaak discussies uit bij anderen. Maar dat is allemaal maar het bewijs dat ze uit het hart geschreven zijn, herkenbaar en simpelweg supergoed geschreven.
 • Josefien van Josie’s Little Things schrijft heel mooi en zuiver. Je voelt in alles wat je leest haar liefde voor taal. Dit is een zeer professionele blog, wat hem zeker niet koud en kil maakt. Neen, Josefien geeft ons een kijkje in haar leven als working mum die ook nog eens een bijberoep heeft, traint om 25 km te kunnen lopen en een blog heeft. Ik vraag me af hoe ze het allemaal doet, een topvrouw! Heel leuk om te lezen deze 😉
 • Toen ik zwanger was van Norah, kwam ik via een zwangerschapsforum op een facebookgroep terecht met vrouwen die allemaal waren uitgerekend voor december 2014. We posten nog steeds in ons groepje, en het zijn toch wel virtuele vriendinnen geworden. Enkele van hen hebben ook een blog. Eerst en vooral die van Maja. Let op! Niet betreden bij honger! Het water loopt je in de mond als je deze blog met prachtige foto’s en superlekkere recepten bezoekt. Nathalie is een bloedmooie mama met een superschattig zoontje die op haar blog schrijft over haar 2 grootste passies: haar zoontje en beauty.
 • Prachtige tekeningen, een ontroerende blog waar ik gegarandeerd moet om pleiten is le coeur a marée basse. Ben je een (jonge) moeder (to be): zeker lezen! Maar hou je zakdoek klaar.
 • Een blogster die wel héél dicht woont is Karin van Moms Runs the City. Misschien ben ik haar zelfs al eens voorbij gelopen zonder het te beseffen.
 • Nog eentje die dicht woont is Annelore, een ex-collega die ook haar eigen blog heeft. Ze is momenteel druk bezig met een verbouwing en het fabriceren van baby nummer 3, dus schrijft ze niet super vaak, maar haar schrijfsels zijn altijd plezant om te lezen en het is leuk om zo nog op de hoogte te blijven van haar leven!
 • Ik smul van huisjethuisje, de blog van Katrien, in real life een collega van mij. Haar blog gaat verder dan enkel leuke tekstjes en mooie foto’s, hij zet echt aan tot actie! Ze geeft onder andere inspiratie om je huis leuker in te richten en hoe je de ochtend-en avondspits overleeft. En haar vakantielijst gebruik ik zeker om in te pakken voor onze reis deze zomer.
 • Deze blogpost stond al laaaang in mijn concepten. De reden is dat ik elke week wel nog een nieuwe blog ontdek en andere uit mijn lijstje zwier. Deze lijst is dus niet volledig of definitief. Zo ben ik nog aan het ontdekken: The Journey of Evi, leukewereld.be, resaarcle, tinyblogt, samajatalk,
 • Heb jij of ken jij een leuke blog? Vermeld hem zeker in de reacties!

IMG_6153

Advertenties

11 gedachtes over “Favoriete nieuwe blogs

 1. Ook hier knalrode wangetjes. Een hele eer om in dat lijstje te staan!
  Blij dat je nog eens post, ik was al begin van de week komen piepen of ik een blogpostje over het hoofd had gezien in mijn Bloglovin-feed :-).
  Ik heb trouwens uit dit berichtje heel wat inspiratie gehaald voor nieuwe Vlaamse blogs om te volgen – ik check ze zeker eens… Ik volg ook nog Dietemiet (crea en huisinrichting) en mamavanvijf (mamablog).

  Like

 2. Nu ga ik blozen! Ik vind het een hele eer om in jouw lijst te staan! Een aantal andere kende ik nog niet dus ik heb er terug wat leesvoer bij. Dankjewel voor de vermelding & tips!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s