Efkes een zaagske spannen!

Ik las de zaagblog van Evi (de oorspronkelijke tag staat hier) en ik moest er hartelijk mee lachen 🙂 Ze roept in haar blog op om haar te volgen, dus hierbij ook mijn klaagzang! Zelf haat ik mensen die altijd en alleen maar klagen en zagen. Ik probeer om vrolijk door het leven te gaan, maar ik moet bekennen dat ik zelf ook soms een behoorlijk zaagske kan spannen. Dus ik heb me helemaal uitgeleefd in dit stukje! Enjoy 🙂

1.Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?

Aan mensen die voorsteken in de winkel. Aaargh!! Iedereen heeft het druk, iedereen moet nog ergens anders naar toe. Dat geeft je niet het recht om voor te glippen. Onlangs nog meegemaakt in het Kruidvat. Ik sprak er de persoon in kwestie rustig (ja, écht) over aan en smalend zei hij: ‘Je moet me daar niet voor afblaffen hoor. Lelijke trut!’. Wel, dan ontplof ik. In mijn fantasie wou ik hem waterboarden in 5 liter lavendelbadschuim, waxte ik al zijn lichaamshaar tergend traag en ramde ik een familypack van die mega tampons één voor één in zijn kont. Maar in werkelijkheid liep ik gewoon de winkel uit en liet ik hem mijn dag verpesten. Kak.

En verder heb ik ook een hekel aan allerlei apparatuur (smartphones, laptops, software, etc.) die niet doet wat het moet doen, kleine baardhaartjes in de lavabo, maten van kinderkleren die niet kloppen, …

2. Wat vind jij irritant in het verkeer?

Chauffeurs die hun richtingaanwijzer niet gebruiken.

Wielerwedstrijden waardoor je 20 minuten moet omrijden.

Op de tram: mensen die die reizigers niet eerst laten uitstappen voor ze zelf instappen. Een gewriemel tot en met, en waarom? Ik heb er onlangs iemand op aangesproken: ‘Meneer, het gaat toch veel vlotter als je eerst de mensen laat uitstappen en dan pas zelf instapt?’. Zijn antwoord: ‘Ik wil NU instappen’. Tja…

Mensen die komen zagen dat je voor hun huis geparkeerd staat, op een verder volledig reglementaire plaats, zonder bewonersparkeren of parkeerverbod of garage of iets dergelijks. Gewoon omdat het HUN venster is, of om de feng shui in het huis niet te storen ofzo. Onlangs meegemaakt. Ik parkeer mijn auto en ik heb amper mijn handrem aangezet, of er komt weer zo’n type uit zijn huisje om te zeggen dat ik daar niet mag staan. Ik ga nog uit van de veronderstelling dat hij de waarheid spreekt en me wil behoeden voor een boete. Ik verzet mijn auto, waardoor ik zeker 200 meter moet wandelen met mijn kind in de gietende regen. Ik passeer die bewuste plaats. In de verste verte geen énkel verkeersbord te zien. En die kakvent staat nog op de loer vanuit zijn deurgat. Moordneigingen.

Ik heb ook een hekel aan omleidingen die niet duidelijk staan aangeduid of de gps die het niet doet, waardoor ik verdwaal. Ik heb het oriëntatievermogen van een goudvis en raak echt in paniek als ik de weg niet vind. De gps is voor mij één van de uitvindingen van de eeuw.

3. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel? 

Heb je even? Ik was als kind een moeilijke eter, maar door ouder te worden, leerde ik gelukkig meer en meer dingen wél appreciëren. Wat ik nog steeds niet binnen krijg is: mosselen, slakken en andere schaaldieren, rode kool, savooikool, witte kool, spruitjes, orgaanvlees, vlees dat niet doorbakken is, vlees met vetranden, soep met brokjes, kikkerbillen, hutsepot, konijn, bloedworst, …

4. Waar wil je op dit moment over zeuren?

Over het feit dat ik nog steeds mijn gewicht niet terug heb van voor de zwangerschap. Zucht. Klaag. Ik zat er zooo dicht bij. Heb ik nochtans echt aan mezelf te danken. Mijn gezondheid heeft wat eten in het roet gegooid, net zoals de barbecues van de laatste dagen.

5. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?

Ozark Henry. Braaaaak! Guga Baul heeft hem eens treffend geïmiteerd in Tegen de Sterren op, ik lag plat en tegelijkertijd gruwelde ik. Geen mooie stem, geen mooie uitspraak en eigenlijk een beetje gezaag. ‘Modomiduwadihééé’. Ik hoop dat den Ozark dit nooit leest. Sorry Ozark. (wat is dat trouwens met die naam?!?)

In de categorie ‘lelijke stem’ past ook Bono van U2. Ik weet dat ik hiermee waarschijnlijk heel wat mensen tegen me in het harnas jaag. Maar ik hoor zijn stem echt niet graag, hij duwt altijd zo op zijn stem. Niet mijn smaak, sorry!

Acteur Ben Stiller (uit onder andere ‘Meet the Fockers’ en andere geestdodende flutfilms). Hij speelt altijd hetzelfde personage, heeft altijd dezelfde gelaatsuitdrukking en is altijd ‘onhandig’. Jak.

Gunther Lamoot, en dan vooral zijn typetje Veronique. Gewoon. Niet. Grappig. Niet.

Ook Geert Hoste is niet (meer) grappig.

Tiany Kiriloff en haar pruilmondje. Geef mij maar Jani.

6. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?

De wc’s en de badkamer kuisen. Jeffry doet echt veel in het huishouden, maar dit rottige klusje laat hij altijd aan mij over.

7. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer wegklikt?

Een overdreven hippe lay-out, zodat je niet weet waar je precies moet kijken of waar de logica zit. Daar word ik moe van en dan klik ik gewoon weg.

Extreme taalfouten en dt-fouten. Kijk, iedereen kan eens een foutje maken en natuurlijk zijn er mensen die dyslexie hebben en die er dus niets aan kunnen doen. De tenen van germanisten zullen waarschijnlijk ook wel eens krullen bij het aanschouwen van mijn schrijfsels. Maar mensen zijn zo slordig met taal. ‘Dat gebeurd’ en ‘ik vindt’, daar gaat mijn haar gewoon van rechtstaan. Ik las ooit eens op Facebook ‘ik wordt mama’. Dat is toch triestig, neen? Of overdrijf ik nu?

8. Welk tv-programma vind je echt verschrikkelijk?

Goh, programma’s die ik echt verschrikkelijk vind, daar kijk ik gewoon niet naar. Ik ben geen fan van sportprogramma’s, maar als Jeff daar wil naar kijken, dan doet hij maar. Dan lees ik wel een boekje. Van die dierentuin-achter-de-schermen-programma’s zie ik ook echt niet graag. Boring.

9. Aan welk make-up product heb je een hekel?

Eyeliner, meer bepaald wanneer je van die winged eyes wil maken. Lukt me nooit, zelfs niet na 10943 YouTube filmpjes.

10. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?

Neen hoor, dank je wel. Ik kan wel een tijdje voort nu. Ik kan me ook ergeren aan mensen die zich overal aan ergeren. Dus nu erger ik me vooral aan mezelf. 🙂

Advertenties

2 gedachtes over “Efkes een zaagske spannen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s