Hoe staat het met mijn todo-lijstje van april?

Het fotoboek van 4 tot 12 maanden Norah is af! Eén puntje dat ik kan afvinken van mijn todo-lijstje van april. Hoe staat het met de andere? Tijd voor een update!

  • Gisteren deed Norah nog eens een mega middagdutje en ik maakte van de gelegenheid gebruik om de laatste hand te leggen aan haar fotoboek van 4 tot en met 12 maanden. Eerst maakte ik een versie op Smartphoto, omdat ik de sjablonen waar je de foto’s kan in plaatsen daar heel mooi vind. Maar toen ik hem af had, ontdekte ik dat je daar enkel een fotoboek met fotokaft kan maken. Terwijl het eerste boek van Norah een linnen kaft heeft. Ik wil graag een reeks boeken maken voor Norah met allemaal hetzelfde formaat en dezelfde soort kaft. Herbeginnen dan maar! Ik ging opnieuw naar Albelli, waar ik het eerste boek maakte. Dan maar zelf wat creatiever zijn met de lay-out van de foto’s! Ik kreeg al een digitale versie van het boek, hierbij een voorproefje 🙂

Schermafbeelding 2016-04-15 om 21.52.16

  • Met het foto-archief ben ik al heel veel bezig geweest, maar dit puntje is zeker nog niet ‘af’. Ik heb al ontelbaar veel foto’s gewist en leg een archiefje aan op mijn externe harde schijf. Ik vind dit wel een moeilijk klusje. Foto’s verwijderen van het prachtig gezichtje van mijn dochtertje blijft echt moeilijk, zelfs al is het variatie 22 op dezelfde scène. En ik geraak maar geen wijs uit het verschil tussen ‘Foto’ en ‘iPhoto’ op mijn MacBook. De ene keer worden foto’s in het ene opgeladen, de andere keer in de andere bibliotheek. Ik geraak er geen wijs uit, pff!
  • De teller van het aantal afgevallen kilo’s staat momenteel op 1,8 kg. Net niet de 2 kg die ik volgens ‘de planning’ zou moeten afgevallen zijn om het doel van 4 kilo eind deze week te bereiken, maar toch al heel erg goed! Ik steek het verschil op het pak friet dat ik woensdag verorberd heb. Na een lange slopende dag in het ziekenhuis – Norah kreeg buisjes – hoefde Jeffry het woord ‘frietjes’ maar uit te spreken en ik stond al klaar met mijn bestelling. Het was heel lang geleden en het heeft me enorm gesmaakt! En de dag erna ben ik gewoon weer verder gegaan met gezond eten. Ik blijf trouwens ook heel flink lopen (les 13 van Start to Run is in the pocket), stapjes zetten, met de fiets naar het werk gaan en naar de fitness gaan. Dus zelfs al zou ik het doel van april op het vlak van de kilo’s niet halen, toch is er zeker een stap in de goede richting gezet.
  • Het laatste en vierde puntje was meer aandacht besteden aan mijn uiterlijk op werkdagen. Dat is tot nu toe goed gelukt! Slechts één dag – de dag na de buisjes van Norah – ging ik naar het werk zonder smeerboel op mijn gezicht en zonder dat mijn haar de stijltang van dichtbij had gezien. Van 1 collega kreeg ik de opmerking dat mijn haar zo ‘wild’ was – het was nog erger, het was ontploft ;-). In het weekend als we nergens naar toe moeten, ben ik trouwens wel nog vaak slons 🙂 Maar het doet me deugd om mezelf wat meer op te zetten als ik onder de mensen kom en ik krijg er zelfs zin in om  nog wat extra’s te doen en wat kleren te kopen voor mezelf in plaats van alleen maar voor Norah!

Ik ben zelf al benieuwd naar eind april om te zien hoe het dan staat met mijn todo-lijst. Jullie ook?

IMG_6149

 

Advertenties

Een gedachte over “Hoe staat het met mijn todo-lijstje van april?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s