To do-lijst april

Ik ben gek op lijstjes. To do-lijstjes voor op het werk, to do-lijstjes voor het huishouden, lijstjes van boeken die ik nog moet lezen, lijstjes van recepten die ik nog moet maken…

Voortdurend zwerven er goede ideeën en vage plannen door mijn hoofd. Ik zou dringend dit, ik zou dringend dat… Helaas blijven die al te vaak in de conceptuele fase zitten. Het leek me wel leuk om per maand een haalbaar to do lijstje te maken, deze puntjes écht aan te pakken en dit met jullie te delen. Ik probeer een beperkte en haalbare selectie te maken. Want ik heb 1000den ideeën, maar de kunst is om de doelen concreet en meetbaar te maken.

Ok, here we go. Wat zijn mijn doelen en plannen voor de maand april?

IMG_6283

  • Mijn laptop slibt helemaal dicht met foto’s. Ik maak voortdurend foto’s met mijn iPhone en op speciale momenten ook met mijn Canon spiegelreflex. Dat resulteert in een oneindige stroom van beelden waar een kat haar jongen niet meer in terugvindt. Mijn doel voor de maand april is dus om heel wat foto’s te verwijderen, zoals wazige of dubbele foto’s. De foto’s die overblijven, wil ik archiveren per maand en daarvan een back-up opslaan op mijn externe harde schijf.
  • Daarmee samenhangend: ik wil een foto-album maken voor Norahtje van haar 4e maand – dus 9 april – tot en met haar eerste verjaardag. Van de bevalling en haar eerste 4 maanden is er al een album gemaakt. Maar het wordt dus dringend tijd om het vervolg te maken. Ik hecht nog veel waarde aan een foto-album. Digitale foto’s zijn vluchtig, maar boeken blijven. Je kan er een mooi geheel van maken, je kan erin bladeren, wegmijmeren, en je kan het later schenken aan je kinderen (als ze tegen dan die oude brol van ma nog willen). 
  • Ik wil werk maken van mijn laatste zwangerschapskilo’s. Ik kwam tot mijn eigen ontreddering 23 kilo aan tijdens mijn zwangerschap, en gelukkig zijn de meeste al verdwenen. 4 ellendige hardnekkige kilo’s blijven echter hangen. Deze maand ga ik de ultieme strijd met die plakkers aan, met de zomer en de leuke kleedjes in het achterhoofd.  Ik weet dat 4 kilo in één maand veel is, maar ik ga het toch proberen. Als ik niet volledig slaag, beloof ik aan mezelf om dat niet te zien als een mislukking, maar als een stapje dichter bij het uiteindelijke doel. Weight Watchers en Start to Run zijn mijn wapens in de strijd. Supporteren jullie?
  • Naarmate de kilo’s verdwijnen, krijg ik opnieuw zin om me op te zetten, om meer aandacht te besteden aan mijn uiterlijk. Het voelt goed om eens een nieuw t-shirtje aan te doen, een lek schmink op mijn gezicht te smeren en een complimentje te krijgen van de Jeff. Deze maand wil ik daar nog meer aandacht aan besteden: elke werkdag wil ik me een beetje optutten. En ik ga wat tijd maken om eens een maskertje te leggen of mijn nagels te lakken.

Natuurlijk hou ik jullie af en toe op de hoogte van hoever het staat met mijn to do-lijstje! Zijn er nog onder jullie die lijstjes-freaks zijn? Maken jullie to do-lijstjes voor jullie privé-leven?

IMG_6154

Advertenties

6 gedachtes over “To do-lijst april

  1. Ik ben een gigantisch grote fan van to do lijstjes 🙂 Hier wordt deze maand trouwens ook een poging ondernomen om komaf te maken met die laatste zwangerschapskilo’s. Ik supporter dus alvast voor jou 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s