Mijn 9 favoriete blogs

IMG_6140

Zoals ik al zeg in het stukje waarin ik mezelf voorstel, volg ik heel wat bloggers. In de loop der jaren zijn er heel wat blogs bijgekomen in mijn lijstje, en nog meer terug verdwenen. Hier staan echt mijn 9 favoriete blogs aller tijden. Heel veel van die bloggers schrijven 2 blogs per dag – écht waar – dus lees ik begrijpelijkerwijs niet al hun schrijfsels, maar ben ik selectief in wat ik lees. Maar deze 9 komen dus zeer regelmatig voorbij.

  1. Er is een tijd geweest dat ik vooral beautyblogs las. Reviews over foundations, filmpjes over opgebruikte producten, tutorials om oogschaduw aan te brengen, ik verslond het allemaal. Cynthia van misslipgloss.nl is wat die onderwerpen betreft voor mij echt de topper. Sinds Norah er is, zijn mijn interesses wel wat veranderd. Nu ben ik al blij dat mijn haar gekamd is en ik twee dezelfde schoenen aanheb. De ingewikkelde oogschaduwconstructies blijven dus achterwege. Toch blijf ik Cynthia volgen, want ook haar persoonlijke stukjes zijn heel leuk om te lezen. Bovendien blijf ik twijfelen om mijn haar in hetzelfde rood als dat van Cynthia te kleuren, zo mooi!
  2. Ook livelifegorgeous.nl is een beautyblog, gerund door de Nederlanse vriendinnen Willemijn en Martine. Een tijdje geleden startten deze twee dames een tweede blog, 2wmn.nl, waar vooral hun persoonlijke artikelen staan. Stiekem vind ik deze laatste blog nog leuker dan hun eerste. Dat Willemijn onlangs mama is geworden van haar zoontje Jelle, maakt het extra herkenbaar.
  3. Toen ik net zwanger was van Norah ging ik op zoek naar blogs over zwanger zijn en mama worden. Zo kwam ik terecht op mommytobe.nl. Blogger Shirley is mama van een tweejarig zoontje Skyler. Op haar blog komen alle mama-onderwerpen aan bod, van zwangerschapskledij, tot kinderwagens, leuke kleertjes, … Maar Shirley schrijft ook heel persoonlijke stukjes en gaat geen onderwerp uit de weg. Vooral de verhalen over de slaapproblemen van haar zoontje klinken vaak herkenbaar in de oren.
  4. Nog zo’n mummyblog is kellycaresse.nl, opnieuw van Nederlandse makelij- ja, sorry jongens, die Hollanders zijn gewoon goed. Kelly lijkt non-stop blogposts te produceren en de merendeel is dan ook nog geweldig interessant.
  5. Webkim.nl, de blog van Kim, mama van drie stoere zonen, heeft een iets andere invalshoek dan de vorige mamablogs die ik vernoemde. Kim heeft een heel leuke, grappige schrijfstijl. Ze gaat ook dieper in over hoe ze haar gezinsleven organiseert, en geeft haar lezers zo ook echt tips mee waar ze echt iets mee kunnen doen. Kim lijkt me zo’n lieve, toffe, creatieve moeder voor haar drie kinderen. Heel leuke blog, echt een aanrader!
  6. Gezond eten en sport zijn de passies van Marloes van optimavita.nl. Nu bestaan er al heel veel blogs over gezond eten, maar wat de blog van Marloes zo leuk maakt, is dat ze heel normaal en met de voetjes op de grond doet over gezond leven. Geen gekke kleidiëten of vreemde fitnesstoestellen, maar gewone haalbare recepten, veel onderbouwde informatieartikelen en leuke fitnessvideo’s die je thuis kan doen.
  7. Blogilates.com is de wereldbekende blog van Cassey Ho. Op haar website kan je een kalender downloaden om elke dag één of meerdere pilatesfilmpjes te doen. Geen suffe filmpjes, maar goed gemaakt, plezant en origineel.
  8. Last but certainly not least: talesfromthecrib.be. Kelly is een jonge Vlaamse blogger, die ook schrijft voor De Standaard en de Flair. Ze schrijft zo ontzettend mooi en echt. Het lijkt wel een vriendin die tegen je vertelt. Ik smul van elke blog die uit haar pen vloeit. Ik zit hier serieus te fangirlen, ik weet het, maar ze is echt heel goed, je moet deze blog gewoon eens bezoeken. Kelly is er ook de reden van dat jullie hier mijn blog kunnen lezen, want haar Blogboek trok me definitief over de blogstreep.

Hierboven staan mijn 9 all-time favourits. De laatste tijd zijn er natuurlijk wel nog een aantal leuke blogs bijgekomen. Over die laatste ontdekkingen in blogland vertel ik een volgende keer. Vind je dat ik de bal volledig missla, heb je de ultieme tip voor me, of heb je zelf een leuke blog? Laat het zeker weten in de comments!

Tot de volgende keer!

IMG_6154

Advertenties

4 gedachtes over “Mijn 9 favoriete blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s