Roomtour kamertje Norah

Het kamertje van onze dochter Norah is mintgroen met koraalrode accenten en witte meubeltjes. De flamingo komt hier en daar piepen. Kijken jullie mee? 

Dit was de eerste ruimte die we in orde brachten nadat we in ons nieuwe huis kwamen wonen. Eigenlijk nogal onlogisch. De eerste maanden sliep Norah bij ons in de kamer en ook daarna hebben zo’n kleine kindjes eigenlijk bitter weinig besef van de inrichting van hun kamertje. Maar toch wilden we graag tijdens de zwangerschap al het plekje van onze kleine meid inrichten.

Het is de bedoeling dat het kamertje echt een doorgroeikamer is.

Norah’s plekje moest dus leuk en meisjesachtig zijn, maar toch een aantal jaren meegaan. De muren zijn behangen met vliesbehang en later overschilderd met mintgroene verf. Ik ben gek op deze kleur! Het is fris, mooi en niet te tuttig.

Hetzelfde verhaal wat betreft de meubeltjes: die zijn niet alleen geschikt voor een baby, maar ook voor een ouder kindje. De kleerkast is een gewone, normale kleerkast. Door de bovenste plaat van de luiertafel af te halen wordt het een gewone commode. Ook kan het babybedje omgebouwd worden tot een éénpersoonsbed. Later kunnen we nog een neutraal wit bureautje en eventueel nog een boekenkast bijkopen voor als Norah naar school gaat.

De foto hierboven is het zicht vanuit de deur. We zien het bedje met daarachter de luiertafel. Boven de luiertafel is een plankje waar ik enkele kadertjes heb geplaatst met printables en de letters van haar naam die we ook gebruikten bij de doopsuiker. Ik versierde het plankje met een lampionslinger van de Hema. De lamp komt van bij Ikea.

IMG_3406

Aan de andere kant van het venster installeerde Jeff twee boekenplankjes. Op het bovenste plankje zitten twee knuffelflamingo’s – een mama en een baby 🙂 Toen Norah net geboren was, had ze zo’n knuffeldoekje met hetzelfde flamingokopje. Naast de knuffels staan een aantal boekjes van Pauline Oud. Deze auteur heeft héél leuke invulboekjes voor de (aanstaande) mama. Zo heb je een boekje om in te vullen tijdens de zwangerschap, ééntje voor het eerste jaar, ééntje met de gekste uitspraken, enzovoort. Ik denk dat ik een blogpost ga wijden enkel aan deze boekjes, zo leuk vind ik ze!

Roomtour Norah03.jpg

Naast haar kleerkast staat de herinneringsdoos zoals wij ze noemen. Een gewone simpele roze doos van Ikea waar ik allerhande spulletjes in verzamel. Denk maar aan haar eerste schoentjes, werkjes van de crèche, enzovoort.

IMG_3414De flamingo op de witte wand waar ook de deur in zit, heb ik geschilderd toen ik al een maand of zes zwanger was. Niet zo evident met een dikke buik, dat geef ik toe, maar ik vind hem nog steeds heel erg leuk 🙂 De stoel is van Ikea en echt een zalige stoel! Daar zitten we ’s avonds in om haar laatste flesje te geven.

Tot slot een foto van Norah’s bedje. Het zachte dekentje van Koeka heeft bijna precies dezelfde koraalkleur als de flamingo op de muur en houdt mijn lieve meid lekker warm ’s nachts. De knuffel, Leeuwtje voor de vrienden, is Norah’s beste vriend. Ze houdt hem echt vast in haar knuistje als ze slaapt. Lief hé!

IMG_3415

Zo, dit was de kamer van onze kleine meid. Wat vonden jullie van deze roomtour?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s