Start to run (again). Vandaag ging ik opnieuw lopen!

Na enkele weken treuzelen, ging ik vandaag toch tot actie over. De reden waarom ik er nu toch met lichte tegenzin aan begon? De weegschaal. Na enkele weken Weight Watchers blijft die halsstarrig steken. Ik ken mezelf en mijn lichaam. Het dagelijkse wandelen is gewoon niet genoeg, mijn lijf moet een beetje afzien om af te vallen. En daarom trok ik mijn loopschoen aan, plopte mijn oortjes in mijn oren en hoppa met de beentjes.

Ik maak gebruik van de app ‘Start to Run’. Daarin kan je een loopschema kiezen (tot 5, tot 10 of tot 16 kilometer). Je start een lesje, kiest je eigen muziek – ik doe dit via Spotify – en de stem van Evy Gruyaert vertelt je wanneer je moet lopen of wandelen. Supergemakkelijk en leuk!

Ik startte helemaal van het begin, met lesje 1 dus. Ik wil netjes opbouwen zoals het hoort, anders sneuvelen mijn goede voornemens al na enkele lessen. Nu zie ik vooruitgang en loop ik het minst risico op blessures. Dus sjokte ik de volle 20 minuten doorheen de straten van mijn dorpje. En dan te zeggen dat ik 5 jaar geleden nog 20 kilometer liep… Een baby en enkele kilootjes later blijft daar bitter weinig van over. Behalve dan het plezier in het lopen. Eens ik die eerste minuut gelopen had, vond ik mijn ritme terug. Yippie! Enkel de koude had ik onderschat. Mijn driekwartsbroek (sorry, Jani!), t-shirt en licht vestje bleken niet genoeg in deze winterprik in maart die doet denken aan december. Evy Gruyaert toeterde toevallig in mijn oren dat ik veel laagjes moet dragen, precies of ze had me zien lopen, bibberend van de kou. Ik liet het niet aan mijn hart komen en luisterde braafjes toen ze me opdroeg om mezelf een high five te geven: ‘Goed bezig, Julie!’ moedigde Evy me aan. Een mens zou het bijna zelf geloven 🙂 Op naar de 5 kilometer!

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Start to run (again). Vandaag ging ik opnieuw lopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s