Recept: superlekkere kleine wafeltjes

Bij ons op ‘den bureau’ is het de gewoonte om te trakteren als je jarig bent. En omdat ik vorige week 31 kaarsjes mocht uitblazen, was het mijn beurt. Ik maak normaal gezien altijd een cake of 2 en alhoewel die altijd met veel enthousiasme wordt opgesmikkeld, was ik hem zelf een beetje beu. Mijn mama maakt altijd fantastische wafeltjes voor bij haar op school. Dus bij het vorige bezoekje aan de heimat, nam ik haar FriFri-wafelijzer en bijhorend receptje mee naar huis.

Frifri wafelijzer

Zo’n wafelijzer is trouwens wel nog een groot tekort in mijn huishouden. Wat je daar allemaal kan mee maken! Brusselse wafels, suikerwafels, kleine wafeltjes, .. en lukken! Volgens mij is dit het enige wafelijzer op de markt waar je die traditionele wafeltjes nog op kan bakken. Voor elk type wafel heb je wel een nieuwe vorm nodig, maar hé, dan weet de boyfriend ook weer wat gekocht voor de komende 3 jaar aan verjaar- en moederdagen! Toen we onlangs in Vanden Borre waren heb ik hem op subtiele (oké, niet zo subtiel) wijze hét wafelijzer aangeduid. Bij mannen mag je niet rond de pot draaien.

Het recept

Het receptje is niet van mij, credits go to juffrouw Isabel, een collega van mijn mama. Bij deze, bedankt Isabel, de wafeltjes zijn eenvoudig om te maken, lekker en koddig!

Wat heb je nodig?

  • 500 g bakboter
  • 500 g suiker
  • 500 g bloem (gewone, niet zelfrijzend)
  • 10 eieren (4 volledige eieren, bij 6 eitjes scheid je het eiwit en het eigeel

Hoe maak je het? 

  • Smelt de boter.
  • Voeg de suiker erbij.
  • Goed mengen.
  • De bloem erbij voegen.
  • Laatst opgeklopt eiwit eronder mengen.
  • wafeltjes bakken in een wafelijzer

Bakken maar!

Op zondagvoormiddag maakte ik het beslag en terwijl mijn lieve peuterdochter haar middagdutje deed, bakte ik de wafeltjes. Ik was zo’n 2 uur bezig en had ongeveer 110 wafeltjes. Het originele recept zegt 60 stuks, maar dat hangt er natuurlijk van af hoe groot je hompjes deeg zijn. Ik persoonlijk hou van kleine wafeltjes, dan kan ik er 2 eten voor de prijs van 1. Juij! Ik gebruikte mijn KitchenAid voor het maken van het beslag, maar uiteraard gaat dit ook met de hand of met een gewone mixer.

 

Het proeven

Norah was eerst was argwanend, maar uiteindelijk keurde ze de versgebakken wafeltjes goed!

BFJN3929

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s