Waarom bloggen?

Zoals ik al schreef in het stukje waar ik mezelf voorstel, heb ik op mijn 31ste verjaardag beslist om deze blog te starten. Na heel lang twijfelen (er zijn al zoveel blogs, wie zit er op mij te wachten, is het al niet druk genoeg met een fulltime job en een gezin, blabla) hakte ik toch de knoop door. Waarom ben ik er dan toch mee begonnen?

  • Omdat ik graag schrijf. Van zodra ik kon schrijven, deed ik niet anders meer. Dagboeken heb ik volgeklad. Ooit schreef ik zelfs een eigen ‘boek’ (dat ik 11 was en het maar evenveel pagina’s telde, daar spreken we even niet over).
  • Omdat ik wil oefenen en beter worden in schrijven. Voor mijn job schrijf ik, maar dan wel steeds in de stijl en uit naam van het bedrijf. Op den duur wordt dit zo’n automatisme dat je je eigen stijl wat verliest en enkel nog denkt in de huisstijl van je bedrijf. Het gaat zo ver dat je in je de Libelle de ‘zal’s’mentaal zit te verbeteren naar ‘zult’s’. Echt.
  • Omdat ik zelf gek ben op blogs. Nadat ik mijn wekker enkele keren heb afgeduwd en het ochtendprut uit mijn ooghoeken heb gepeuterd, open ik steevast mijn ‘bloglovin’ app op mijn iPhone. Dan duik ik onder in de werelden van Misslipgloss, lilith, Fantastic Moms, Kelly Caresse… Enthousiast vertel ik dan tegen mijn vriend over ‘een vriendin’ die iets heeft meegemaakt, terwijl ik er niet bij vertel dat de vriendschap even virtueel als eenzijdig van mijn kant is. Hoe maf zou het niet zijn om daar een ieniemienie deeltje van uit te maken, van heel dat bloggedoe?
  • Ik ben op zoek naar een hobby, iets voor mezelf. Van haken word ik zenuwachtig, sporten is wel leuk maar geen échte passie en kooklessen heb ik opgegeven nadat ik een worm vond in een broccoli. Ik wil iets voor mezelf, naast mijn werk, mijn huishouden en het zorgen voor onze dochter.
  • Kort gezegd: ik word er blij van. En dat is al heel veel, zo niet het belangrijkste!

Welkom en veel leesplezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s